Petitchef

Млечен крем и една статия

Днес ще ви представя един много нежен и вкусен крем. Лесен за приготвяне и вече много любим в къщи. С малки деца в къщи десерта е задължителен, но не може винаги да е кекс, торта или нещо такова. Ей така на шега направих този крем и дори не изчакаха да изтине, една по една празните купички се трупаха в мивката. На другия ден получих заявка за още една доза крем. Ето и как се приготвя, в оригиналната рецепта отгоре се поръсва с канела, но децата не я обичат и затова ще ви я представя с шоколадови парченца:Продукти:

600 мл прясно мляко

150 гр захар

100 гр брашно

1 с.л. нишесте

1 жълтък

100 гр масло

шоколад за декорация

Приготвяне:

Смесвате брашното, нишестето, жълтъка и захарта и разбърквате с около 150мл от прясното мляко. Останалото мляко поставете в тенджера и оставете на котлона да заври, след което изсипвате брашнената смес към него и бъркате, докато крема се сгъсти. Оттегляте от огъня. По желание може да прецедите крема през голяма цедка,за да стане по - гладък. Когато се поохлади крема добавете маслото и разбъркайте докато се разтопи и смеси хубаво с крема. Разпределете в купички и поръсете с канела или шоколадови парченца. Оставете в хладилник за да се охлади.

Да ви е сладко!

Споделено:

Скъпи приятели, не мога да не споделя с вас, че 2011г. за мен завърши с даване на интервю за сайта на "1001 рецепти". Авторката на сайта - Сандра Алексиева, ме покани да отговоря на няколко въпроса, и аз много не му мислих. И така се появи тази статия, която се надявам да ви е интересна.
Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: