Petitchef

Свински черен дроб по селски


В тези мразовити дни, обичам да готвя пикантни и силно ароматни ястия, сосче с препечена филийка, които с чаша червено вино ми сгряват сетивата. Предпочитам да е нещо бързичко, тип "аламинут" и да не заседявам дълго пред печката. Навън прехвърча сняг, а още не се е стопил стария. Мрачно и сиво е. Усещането, че си у дома - на топло, че не бързаш за никъде и мързеливо като котката ни се отпускаш пред някой хубав филм или друго приятно занимание. 

Необходими продукти:
800г свински черен дроб; 300 – 400 г пресни гъби печурки; 1-2 бр. стръкове праз; 2-3 бр. моркови; 150 г бяло вино; 4-5 бр. печени пиперки; 150 г доматен сок или стерилизирани домати; 5-6 бр. скилидки чесън; Олио; Черен пипер; Бахар; 1-2 бр. дафинови листа; Чубрица. Червен пипер; Сол; Брашно; Магданоз. 

Начин на приготвяне:

Подготвяме и нарязваме всички продукти предварително, защото ястието се готви бързо. Дробът, нарязан на хапки се овалва в брашно. 

Задушаваме в олиото морковите, праза и чесъна. Добавяме дроба и леко запържваме. Подправяме със сол (някой казват, че дроба се посолява накрая), черен пипер, бахар, дафиновия лист и виното и варим до изпаряване на течността или ако тя е в повече - до полуготовност на дроба. 


Добавяме нарязаните на едро чушки, домати (сок или пюре). Ако ястието е останало по-течно, добавяме малко брашно, разбъркано в хладка вода. След малко прибавяме и червения пипер и чубрицата. 

Оставяме всичко да къкри на тих огън, до пълна готовност. Сваляме ястието от котлона и добавяме нарязан магданоз. 


Сервираме ястието топло с червено вино. Дано Ви е вкусно!


Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.
Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено.
Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: