Petitchef

Макарони на фурна


Ако сте приготвяли макарони със сирене за закуска и са ви останали неизядени, можете да ги използвате да пригответе и десерт за по-късно. Със забалежката, макароните да не бъдат много солени, за да не се получи смесен солено - сладък вкус. Някои обичат и целят точно това, но на мене изобщо не ми е любима такава комбинация. Аз използвах друга паста, с форма на панделки, но най-добре и красиво се получава с къси макарони, особено когато се разрежат и в разреза се получават кръгчета като мехурчета, пълни с яйчено - млечната смес.


Необходими продукти: 
250 г макарони; 50 - 100 г обезсолено сирене (по желание); 250 мл прясно мляко; 150г кристална захар; 2 бр. яйца; 80 г масло; 1 бр. пакетче ванилия. Пудра захар за поръсване. Начин на приготвяне: 

Макароните се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се изсипват в тава, намазана с маслото. Яйцата се разбиват със захарта и се смесват с млякото. Сместа се ароматизира с ванилията и се изсипва върху макароните, които след това се разбъркват, покриват се с парченцата от маслото и се пекат в умерена фурна до лек жълто - кафяв загар. След като поизстине, поръсва се с пудра захар и се поднасят, докато са топли.
Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.
Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено.
Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: