Petitchef

Млечна баница

Млечна баница

Млечната баница става, както повечето баници много бързо, и много вкусна. Подготовката е околко 10 минути и след това 20 минути печене.

Необходими продукти:

400 г кори за баница
400 г кисело мляко, разбито
3 яйца
1 к.л. сол
1 к.л. сода
50 мл. олио

Начин на приготвяне:


В купа разбийте добре 2 яйца и към тях прибавете кофичката разбито кисело мляко. Рабъркайте добре сместта и добавете по една лъжичка сол и сода. Отново разбъркайте добре и оставете на страна купата.

Включете фурната на 220 градуса. Намажете дъното и стените на тавата добре с олио и сложете един цял лист (или колкото се събере в тавата) за подложка.

Започнете да късате корите и да ги мачкате с ръце, като след това ги поставяте равномерно в тавата. Между намачканите кори остава въздух и така баницата става по-вкусна. След слагането на всеки три листа кори поръсвайте равномерно с 7-8 лъжици от сместта. Когато стигнете около средата на корите, полейте баницата с половината от олиото. Продължавате процеса докато сложите последните кори. След това разбийте последното яйце в останалата смес и залейте баницата. Размажете сместта, така че добре да покрие цялата повърхност. На края залейте с останалото олио и сложете в загрятата фурна за 20-тина минути. Най-добре е след 18-тата да следите баницата докато стане зачервена по ваш вкус. Сервира се с плочка сирене или купичка кисело мляко, а някои дори я предпочитат поръсена със захар.

Добър апетит!

Специални благодарности за рецептата и видеото на по-добрата ми половинка :)
Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: