Petitchef

Страховити пръсти за Хелоуин

Почерпи, за да не ти напакостя!


Наближава Хелоуин – един от най-известните световни празници, наследник на древния келтски Самхейн, слял се с чисто католическия Ден на Вси Светии. Започнал като празник за почитане към духовете, той се е превърнал в нощ, в която всички деца из Западния и нормален свят се забавляват, маскирайки се като духчета и призраци или пък любими герои от известни фантастични истории – пълно е с елфи, магьосници и джедаи. Дълбаейки тикви и гледайки подходящите страшни филми, те си изкарват една запомнящa се вечер.
За разлика от Св. Валентин, който все повече навлиза у нас, Хелоуин не е особено популярен в България.


Независимо от страховития привкус, който има този празник, в наши дни той се е комерсиализирал достатъчно, за да забравите първоизточника и да се насладите само на веселата част.
Макар и съществуващия скептицизъм на повечето българи към този празник, той е най-почитан от хората, които имат деца и с всяка изминала година се превръща във все по-добър повод за забавление. Мрачната есен отчайващо се нуждае от разведрение, така че тази година не пропускайте да подобрите настроението си в нощта на Вси Светии.
 И така – какво избирате? Лакомство или номер?Необходими продукти:
5-6 бр. кремвирши (по-тънки и по-дебели);Бял лук (сурова зелена или червена чушка);Кетчуп;Безвредна боя (с четка за рисуване);Всичко друго, което се сетите за декорация :)Начин на приготвяне:
За успеха на начинанието, при закупуването подбираме кремвиршите с подходяща дебелина и цвят. 
От един кремвирш изрязваме двата края, така, че ще получим  два пръста от него. Парчетата може да са с различна дължина. Ако кремвиршите са късички, може да не ги режете. Разгледайте добре пръстите си, преди да започнете работа, за да съобразите дължината на пръстите, резките и големината на ноктите. Правим хоризонтален отрязък от към облата страна, там, където по-късно ще прикрепим "нокътя" от лук (или чушка). Правим няколко напречни повърхностни отрязъка на сгъвката (ставата) на "пръстите".В малко количество вряща вода, поставамяме изчистен и нарязан на люспи бял лук, който след малко ще омекне и ще стнане полу-прозрачен. Добавяме и оформените парчета кремвирш, които много бързо променят цвета си и разрезите набъбват и се отварят, оформяйки гънките на пръстите. След като ги извадим (внимаваме да не преварим и обезформим), кремвиршите са леко извити. Някои от тях изправяме, за да изстинатат така, а други оставаме закривени.С кухненска ножица, изрязваме лука в подходяща форма и с няколко капки кетчуп, прикрепваме люспите като нокти към кремвиршите.

Може да подсилите ефектите, като нарисувате и резрези и рани със сладкарска боя
Приготвените „пръсти” се подреждат в плоска чиния с „ноктите” навън, като отрязаният край се потапя леко в кетчуп. В средата на чинията се оставя малка купичка с кетчуп.
Аз ги аранжирах с тъмни спагети от пълнозърнесто брашно. В къщи ве празнуваме този празник, но приготвянето на "пръстите" беше забавно развлечение, което си усроихме с дъщеря ми в мъгливата влажна неделна вечер.
Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено.
Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: