Petitchef

ДЕН ПЕТИ - СРЕЩА С КРАЛИЦАТА


Моята разходка продължава.

Време е да видим едни от най-популярните сгради на Лондон.

Парламентът, Уестминстърското абатство и  Бъкингамския дворец.Едни наистина величествени сгради.Уестминстър е политическият и монархически център, с една напълно различна атмосфера от тази на търговския Сити.Това е вторият "град"  на Лондон, една област на дворци и огромни паркове.

В южния край на двореца се намира кулата Виктория, Victoria Tower, над която се вее националния флаг да Обединеното кралство.

В нея се съхраняват копия от всеки закон, приет от Парламента, от 1497 година насам.


Не може да не сте познали дворецът "Уестминстър" широко известен като "сградите на парламента".

Този готически дворец от Викторианската епоха със знаменитата часовникова кула "Биг Бен" е най-новият дворец в Лондон, построен върху основите на стария.

И днес това е седалище на парламента.Сградата е много красива, но е хубаво да се гледа и отдалеч, например от моста "Уестминстър", защото така се вижда в цялото ѝ величие.Отблизо виждаш богатата декорация, която предполага и големия разкош вътре.Абатството е вторият център в Уестминстър.

Това е една величествена сграда.

Човек трябва да си развихри въображението, която я обикаля, за да си представи въздействието на тази най-висока готическа църква в страната върху средновековен Лондон.Входът е през Голямата северна порта, под прозореца на невероятна розетка и великолепни стъклописи.Невъзможно е да се обхване с поглед величието на тази сграда, но усещаш много силно въздействие и на човешките възможности.Преминавайки край Площадът на парламента ще се насладите на  статуите на политиците.В този район се намират и нови сгради, които се ползват от членовете на Парламента

От там разходката ни продължи край Военният кабинет и музеят на Чърчил, и сградата на Конната стража - Horse Guards.И тук ни чакаше изненада.

Имаше заграждения, които ни отклоняваха от пътя, полиция и камери на телевизия.Пред фасадата на сградата, където е манежа на Конната гвардия имаше церемония, която се наблюдаваше от доста хора, естествено поканени да присъстват.

Тази част на сградата гледа към парка "Сейнт Джеймс".


От тук започна и приказната ни разходка из парка


Невъзможно е да снимаш непрекъснато, защото искаш да се насладиш на всичко, което виждаш по пътя си.

А той ни водеше към Бъкингамския дворец :)

Сравнително скромното имение на херцога на Бъкингам е построено през 1905 г.и има импозантна фасада. Показвам ви отделни детайли, защото бе невъзможно да се снима от движещи се хора :)В един момент хората пред двореца започнаха да викат и ръкопляскат.Зададе се кортежа на кралицата, която се оказа, че е правила преглед на конните гвардейци.На снимката, която малко съм подсилила, е в  колата  на задната седалка.

Беше в резедав тоалет :)Тръгнахме да се връщаме и по пътя видяхме и гвардейците, и част от гостите на церемонията, заради която беше заградено.Дрескодът им беше страхотен :)Това е паметникът на кралица Елизабет.

Насочихме се към входа, който излиза на площад "Трафалгар"

И отидохме да хапнем по една топла доматена супа във  верига за бързо хранене

"Pret a Manger",  в която има домашно приготвена храна, без химикали :)

На опаковката на супата пишеше, че 10 % от стойността е за бездомни хора!Следобедната ни разходка е също дълга, в другия край на града и с нея ще продължим другия път!С пожелание и вие да видите Кралицата :)
Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: