Petitchef

Картофки на фурна и една награда

Картофки на фурна?Че кой не е правил такива, това е едно от най- лесните за приготвяне ястия.Самата аз съм приготвяла такива картофки много пъти, изпробвала съм доста варианти, но по- вкусни от тези не съм правила до момента.Затова реших и да публикувам рецептата - ако не сте пробвали да приготвяте картофи по този начин, сега е моментът!!!

Рецептата открих отново в готварският форум на бг- мама, цяла съкровищница е той:))).Авторка на рецептата е Буболина, има цяла тема за тези картофки , ще я посоча като източник - ако аз не успея да ви изкуша с тези картофки, може би тя ще успее:))).

А ето и как точно ги приготвих аз:

Необходими продукти :

около 1 кг. картофи
2 с.л. олио
50 гр. масло
1 с.л. червен пипер
сол на вкус
ронена чубрица


Нарежете картофите на полумесеци, разпределете ги в тавата и добавете всички останали продукти.Разбъркайте картофите добре, така че червеният пипер и подправките да полепнат хубаво по тях - направих го с ръце:).Поставете тавата във фурната, предварително загрята на 250 гр. и оставете картофките да се пекат, като през 5 мин. отваряте фурната и разтръсквате тавата.Като минат 25 мин. от поставянето на картофите във фурната,разтръскайте ги, добавете 100 мл. вода и печете още 5 мин..Готови са!

При вас времето за печене може да е по- различно, но при мен станаха точно за 30 мин., това ще ви е ориентир.

Приятно готвене и още по- приятно похапване!!!

Източник


А сега да се похваля и с една награда, дадена ми от Мариета:


Предавам я на всички вас - вие сте моето вдъхновение!!!Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: