Petitchef

Крем карамел


Необходими продукти:
350 мл. прясно мляко;150 мл течна сметана; 250 г. захар;6 яйца;1 пакетче или течна) ванилия.

Начин на приготвяне:
Сложете 1/4 от захарта в тефлонов тиган да се разтопи на котлона на умерена температура. Когато започне да се топи, започнете да разбърквате докато се получи гладка смес без бучки. Свалете от котлона и добавете 2 супени лъжици студена вода като разбърквате бързо. Внимавайте да не се изгорите от парата, която се образува. Върнете тигана на котлона и отново разбъркайте, за да се втечни сместа. След това се разпределея на дъното на огнеупорните купички, в които ще печем крема. 

Внимателно разпределете половината от горещия карамел в чашки да се покрие дъното. 
Върнете тигана с карамела на котлона и добавете прясното мляко и сметаната, като постоянно разбърквате, докато карамелът се разтопи напълно и няма бучки. 
Свалете сместа от котлона и оставете да се поохлади. Разбийте яйцата добре и постепенно, на много тънка струйка добавете млечната смес като разбърквате енергично. Добавете ванилията, разбъркайте и разлейте по чашките.


Като се поставят кремчетата с тавата, фурната трябва да е студена, а след това се загрява на 180 градуса, като предварително вътре се поставя дълбока тава, пълна с гореща вода. Водата трябва да е достатъчно, за да стигне поне до средата на чашките. Кремчетата се подреждат в тавата и се пекат около 30 минути. Сместа трябва да се зачерви отгоре и при лек натиск да пружинира. Водата не трябва да завира, защото ще пресече яйцата и кремът ще стане на шупли. Ако все пак започна да завира добавете няколко кубчета лед, за да падне темперятурата й. След като се изпече крема, купичките се оставят напълно да изстинат във водата, в която са печени. Преди сервиране крем  карамелът се охлажда много добре.

Поднесете десертът на следващия ден обърнат върху чинийка - няма нужда от гарнитура, вкусът му е божествен! 

Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.
Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено.
Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: