Petitchef

Пай Банофи
Не бях опитвала този така известен пай, но бях чувала само хубави неща за него - така че реших да го приготвя:). Нещо ми подсказа, че няма да дочака дневни снимки, затова го щракнах набързо преди вечерята - оказах се права, а сладкиша заслужава хубава снимка.Нищо, следващият път!
В нета има много рецепти за този прочут пай, аз реших да се ръководя от изпитан източник - Лабрекс;).Може да надникнете в източника, има цяла тема за този пай, наистина става много вкусен.
Най- трудно достъпният продукт в тази рецепта е Дулсе де лече - другите имена , под които може да сте го срещали , е сварена сгушенка или карамелено кондензирано мляко.Аз използвах ето това :


Единственото , което промених в рецептата е бисквитите - използвах бисквити "Златен сезон", които много напомнят за едновремешните "Златна есен".Може да използвате и бисквити тип кукис, шоколадови.

Ето и самата рецепта:

Необходими продукти:

Основа:

250 гр. пълнозърнести бисквити (в Англия - digestive biscuits) - аз използвах "Златен сезон"
55-60 гр. разтопено краве масло

Пълнеж:

1 кутия варена сгушенка
3 банана
284 гр. сметана, разбита, но не на твърд сняг - използвах 200 мл. сладкарска сметана
шоколад за украсаБисквитите се смилат и се смесват с размекнатото масло. Във форма с диаметър 18- 20 см. се прави подложката от бисквитите, като се натиска хубаво с дъното на чаша най-добре - аз натиснах просто с длани. Отгоре се излива вареното карамелизирано мляко. Бананите се режат на кръгчета и се подреждат върху млякото. С лъжица се слага разбитата сметана и леко се изравнява. Формата се слага в хладилник за около час. Внимателно с тънък нож се минава покрай стената на формата и се маха пръстена. Украсява се с настърган шоколад.

Това е всичко - наистина лесна рецепта, няма печене и други такива създаващи проблеми неща:)))).

Дано съм успяла да ви изкуша и да опитате този превъзходен пай!!!

Приятно готвене и още по- приятно похапване!!!

ИзточникЗапишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: