Petitchef

Руло с картофена коричка


Тези дни приготвях за гарнитура на риба – картофено пюре и картофенасалата. Дъщеря ми обича картофените ястия и аз обичайно приготвям по-сериозни количества от тях. Оказа се обаче, че точно сега не и се ядяло и се наложи да им измисля приложение. Още повече такова, че да ми допада като вкус и на мене, защото аз не съм „картофояд”. Хрумна ми да направя картофено руло. Винаги, когато в съзнанието ми възниква идея за някаква храна, за мене тя си остава с името, свързано с първоначалния продукт, нищо, че след това той се явява в повечето пъти като допълнение към ястието. Така стана и днес – уж картофено руло, ама само тънката му обвивка (беше на свършване вече), а вътре пълнежа му беше доста разнообразен и картофите всъщност почти не се усещат май.

Необходими продукти:

Картофено пюре (да не е от инстантните);2 бр. сурови яйца;100 – 150 г брашно;200 – 250 г бланширан лапад;3 бр. твърдо сварени яйца;100 г мек колбас;5-6 мариновани краставички;2-3 сварени моркова;80 – 100 г сирене;2 с.л. галета;5-6 парчета сварено червено цвекло;Сол, чубрица, черен пипер на вкус.Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват, обелват и намачкват докато са топли. Добавя се прясното мляко и маслото докато се получи картофено пюре.
Към него добавяме смес от суровите яйца с брашното, чубрицата солта и черния пипер. Разбъркваме и получаваме смес, малко по-гъста от плътността на кексовото тесто.
В правоъгълна тава (възможно по-разлята) поставяме хартия за печене и поръсваме с галета.
Върху хартията изливаме мекото тесто, разстиламе, разпределяме равномерно и заглаждаме, така, че да се получи пласт с дебелина около 1-1.5 см.
В предварително силно загрята фурна (около 220 º) поставяме тавата и печем за около 10-15 минути, така, че да се получи нещо като картофена кора (блат).
Всички продукти за плънката са ни предварително подготвени и нарязани на дълги лентички. Яйцата са разрязани надлъжно на две.
Върху горещия блат разстиламе плънката от спанак и разпределяме равномерно и поръсваме с галета. Подреждаме сварените, обелени и нарязани яйца, както и всички други продукти, нарязани на ленти, като внимаваме да не прекалим с плънката, защото няма да може да се завие рулото.
Връщаме отново картофената смес в горещата силна фурна за около 5-10 минутки и вадим тавата.
Лекичко преместваме печивото, заедно с хартията върху влажна кърпа и започваме с помощта на фолиото да навиваме и стягаме докато е горещо.
Оставаме полученото руло добре да се охлади да се стегне, преди да се нарязва и консумира.

Подходяща гарнитура за това руло са задушени зеленчуци, както и всякаква свежа салата.


Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.
Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено.
Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: