Petitchef

Свински хапки върху ориз Едва ли ще учудя някой с тази рецепта, но свинското приготвено по този начин е любимо на всички в къщи.Ето защо реших да я споделя, пък защо не и да си я приготвите. Рецептата за този страхотен ориз намерих при Стела. Трябва да ви кажа, че се получава един такъв пухкав и не се слепва. Ето и необходимите продукти:

 Продукти:
  За свинските хапки:

500гр. свинско месо
3 големи глави лук
4-5 с.л. соев сос
сол
черен и червен пипер
чубрица
кимион  за ориза:
1 ч.ч ориз


2 ч.ч вода


сол на вкус или кубче бульон
 2 с.л  масло
  Приготвяне:

  На месото:
Свинското месо се нарежете на малки хапки, а лука на тънки ивици. Запържете в малко мазнина докато месото промени цвета си. Налейте около 500 - 600 мл. вода, прибавете и соевият сос и  оставете да поври за около 30 - 40 мин. Прибавете подправките и оставете на слаб огън докато водата изври или докато месото се сготви напълно.  На ориза:

Кипнете водата и добавете солта и олиото. Почистете ориза много добре, последната вода, в която сте го измили трябва да е бистра. Добавете ориза във врящата вода и намалете котлона на най - ниската степен, захлупете с капака, но все пак да взима малко въздух. Не го бъркайте. Когато видите, че няма вода в тенджерата, отместете и оставете за няколко минути да е захлупен. По този начин става чудесен ориза и не се слепва.
Когато сервирате поставете на дъното на чинията от ориза, а върху него разпределете месото.

Да ви е сладко!
Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: