Petitchef

И да похапнем ... Котлети от акула в сос от горчица и мед

Продукти:
5 котлета от акула
4с.л. бадемово брашно
2с.л. масло + още 1с.л.
2с.л. зехтин
малко бяло вино за деглазация на тигана, не го мерих, налях на око, но мисля около 30-40мл. да беше:)
200мл. зеленчуков бульон
сока на един лимон
2с.л горчица /аз ползвах люта горчица/
1с.л. мед
сол, бял пипер, девесил
Котлетите подсушете добре и посолете. Оставете да престоят така около половин час, за да поеме солта. Оваляйте ги в бадемовото брашно. Загрейте в подходящ тиган 2с.л. масло със зехтина. Изпържете котлетите от двете страни, да станат златисти. Извадете ги и налейте в тигана бялото вино. Оставете да ври около минутка и долейте бульона и прясно изцедения лимонов сок. Овкусете с пипера и девесила и оставете да къкри на среден огън около 5 мин. или докато се редуцира на половина течността.
Разбъркваме горчицата и меда да се смесят добре. Дръпваме тигана от огъня и добавяме горчицата, разбъркваме добре. Прибавяме и останалото масло. Връщаме на огъня и когато започне да къкри, разбъркваме и връщаме котлетите. Оставяме така да се готвят около 5 мин. и сервираме.
Да ви е сладко! 

*Подберете тиган, който да събере всичките рибни парчета наведнъж, защото при пърженето падат частици от бадемовото брашно и прегарят /както се получи при мен :)/. Не че е особено лошо, но няма вид ястието.

Тази рецепта е взаимствана от чудната Риба с маслено лимонов сос, която Пепи преди време предложи. Пепи благодаря за рецептата, винаги е с отличен резултат. При мен мааалко променена за разнообразие :), но и този вариант се получи добре.
Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: