Petitchef

Моцарела със смокини и розмаринИскам да ви представя едно различно от обичайното по вид и вкус предястие.
За мен, комбинацията беше много интригуваща и определено ми допадна. Различните съставки се съчетават чудесно - по-неутралния вкус на моцарелата, като основа на сладката и свежа смокиня, леко лютиво-тръпчивия розов пипер и аромата на пресния розмарин.
Предимство е, че се приготвя светкавично и изглежда ефектно.
Дали ще ви допадне и на вас, оставям сами да прецените, защото колкото хора, толкова и вкусове :)Моцарела със смокини и розмарин

Продукти:

250 гр. моцарела,
5 черни смокини,
3 с.л. студено пресован зехтин,
1 стрък пресен розмарин,
щипка сол,
розов пиперНачин на приготвяне:
Нарежете моцарелата на филийки с дебелина 1 см. и ги оставете 10-тина минути върху домакинска хартия да се отцедят добре.
Трябва да подберете узрели, но не много меки смокини. Измийте ги, подсушете ги и ги нарежете напречно на колелца. Аз не намерих от едрите черни смокини и използвах от по-светлите и по-дребничките, затова ги срязах надлъжно на две.
Поставете върху всеки резен моцарела, кръгче смокиня (или в моя вариант - две половинки).
В бурканче сложете зехтина, щипка сол, листенца пресен розмарин и розов пипер. Сложете капачката и разклатете енергично бурканчето.
Полейте с помоща на лъжичка от така приготвения зехтин върху предястието, като се стараете върху всеки резен смокиня и моцарела да попадне от розмарина и розовия пипер.

* източник - списание "Cucina moderna"Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: