Petitchef

На гости на Пепи Стоева с италианско кулинарно приключениеНе можете да си представите, колко приятно ми стана, когато получих покана от Пепи Стоева да гостувам в нейния блог "Храна за мойте канибали".
Отдавна се възхищавам на Пепи – тя е жизнена и земна жена, откровена и с чувство за хумор, съпричастна към околните и винаги готова да подаде ръка. Тя е един от първите хора с които се запознах (за съжаление все още само виртуално) във форума „Гответе с мен” и една от първите, която ме подкрепи, когато създадох кулинарен блог.
Нейното виртуално кътче – „Храна за мойте канибали” е едно от най-посещаваните и интересни местенца в кулинарното блог пространство и има защо да е така. Там човек може с часове да разглежда невероятно многообразие от рецепти, снимки и техники в кухнята, при това поднесени с много ведрост и позитивизъм. Накрая се оказва, че не просто разглеждате или търсите нещо, а истински се забавлявате :)
Да гостувам в блога на Пепи – това е чест и голямо удоволствие и да приема поканата беше радостно и лесно, трудното обаче, беше да измисля какво да приготвя. Когато попитах Пепи, дали има някакви предпочитания, тя ми каза следното: „Каквото избереш, ако обаче имаш на сърце нещо от средиземноморската кухня и сладкиш ще бъда щастлива”.
Как да не уважа желанието на моята прекрасна домакиня, още повече, че то изцяло съвпада с моите пристрастия :) Даже, сега много от вас и ще отгатнат накъде веднага ще се обърна. Ами да! Към Италия и невероятната, неповторима италианска кухня, естествено! Рецептите адаптирах от броеве на любимото си италианско списание „Cucina moderna”.
Ако искате да се отправите на италианско кулинарно приключение и да прочетете рецептите на ястията от менюто, което виждате, трябва да последвате този линк и да отидете при Пепи в "Храна за мойте канибали"
Пепи, благодаря ти за удоволствието да ти гостувам, наистина беше истинско кулинарно приключение, което предприех с голяма радост!

Салата с круши, горгонзола и карамелизиран лук / Insalata con gorgonzola e pereКюфтенца от полента с наденица и доматен сос / Polpettine con salsiccia al sugo di pomodoroГриловани праскови с рикота и мед / Pesche grigliate con ricotta e miele

Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: