Petitchef

Пържени яйца със зелен лук и чушки


Наскоро ми се наложи да пътувам с влак. Преди години, когато това си беше един от обичайните начини за масово пътуване. Не помня от колко години не бях се качвала на влак и за мене това се превърна в истинска атракция и предизвикагелство. Обичайно съм пътувала с експрес от първа до последна спирка в дестинацията Бургас - София и обратно. Сега обаче, обстоятелствата наложиха за съвсем късо разстояние, да се прикачваме, да правим престои. Разстояние, което с автомобил се преодолява за около 1 - 1,30ч, сега ни отне цял часове. Добре, че времето беше хубаво и не бързахме. Опитах се да да се порадвам на момента и да се полюбувам на разкрилите се гледки от зелени поляни, скали, стада с животни. Бих искала да добавя и китни селца, но отминавам това със съжаление от грозотата на изоставените и порутени къщи по пътя. Въздуха трепетеше с аромат на треви и гласовете на птици. Запечатих няколко кадъра на залез за спомен. Пътеписа ми би седял по-уместно в друг раздел на блога ми. 


Прибирайки се в къщи се почувствах толкова уморена и гладна. И вдъхновена, реших да приготвя за вечеря, нещо непретенциозно, от тези които ми правеше някога баба - селски аламинут от домашни пресни яйца и зеленчуци и беше мнооого вкусно. 


Необходими продукти:
6-7 бр.яйца;6-7 бр.стръка пресен лук;2-3 бр. пресни чушки;Мазнина за пържене;Сол, черен, червен пипер;Сиренце по желание.


Начин на приготвяне:
В мазнина леко запържваме измития и нарязан на по-едро зелен лук.Добавяме и едро нарязаните чушки и задушаваме, без да чакаме зеленчуците съвсем да омекнат.Добавяме яйцата и леко разбъркваме, колкото да не загаря ястието.Сега е момента да се добави сирене, ако ще го използваме.Добавяме подправките и отново разбъркваме леко, за да не накъсат зеленчуците и да се раздробят яйцата съвсем на ситно. Аз харесвам по-едри късчета, за да е удобно и за ядене, иначе ми прилича на дребно - смляна бебешка храна.Сервираме ястието топло и поръсваме с червен пипер на вкус.

Добавяте и подходяща салата и питие, според сезона.
Е, може и да не се пренесете на село, на няма да останете гладни. Ястието е простичко и лесно за приготвяне, подходащо за изгладнели бързащи хора или за мезе за внезапни гости.Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено.
Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: