Petitchef

Палачинки с кисело мляко и още една награда


Ако опитате тези палачинки повече никога няма и да си помислите да ги приготвяте с прясно мляко.Много меки и пухкави са, страхотни!!!
Рецептата е на Хонда от бг мама, не можах да открия нейната публикация, за да я посоча като източник, но открих друг пост, в който се споменават нейните палачинки - него ще посоча;).
Снощният ни десерт беше нещо като съвместна семейна продукция:))).Аз забърках сместа, а съпругът ми изпържи палачинките.Ние общо взето избягваме да готвим заедно, че възникват недоразумения:))).Но за тези палачинки правим изключение;).Необходими продукти :

1 яйце
250 гр. кисело мляко
250 гр. вода
1 с.л. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
брашно

Разбийте яйцето с щипката сол. Прибавете млякото с угасената в него сода, олиото, водата и брашно така , че да се получи прословутата гъстота на боза.Палачинките се приготвят в тиган с незалепващо покритие, намазнен съвсем леко.
За брашното - сложих около чаша и половина брашно, но тук не бива да се разчита на точно количество.Сложете чаша брашно и добавяйте по малко, докато получите смес с гъстотата на боза.

Изборът с какво ще ги хапвате е изцяло ваш - ние ги унищожихме с бурканче домашно сладко от ягоди:))).

Приятно готвене и още по-приятно похапване!!!

Източник

Тук е мястото да се похваля с още една награда - получих я от Еликсир :Еликсирче, благодаря ти - ти също си вдъхновение за мен!!!Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: