Petitchef

Бисквитена торта

Най- трудно ми беше да изпълня това желание на дъщеря ми. Трябваше да направя бисквитена торта, но тя да бъде точно такава каквато я правят лелите в
детската градина. Ако не отговаряше на изискванията ми се каза, че няма
изобщо да я яде :( Ами сега като не знам как я правят там???? :))))) Послъгах малко и казах, че съм говорила с лелите и са ми дали рецептата :), но така или иначе трябваше и тя да помага. Та запретнахме ръкави двечките и се захванахме. Беше доста весело, както можете да си представите, но резултата си струваше. След като я приготвихме, хладилника се отваряше на всеки 5 мин. и ме питаше колко още ще чака. 

След около час отрязахме парче и с удоволствие чух: 

 " Мамо, нашата торта е по - хубава"  . Ураааа уцелих рецептата.....
:))))) Това е то моята малка принцеса - Рени :)))

Ето и как я приготвихме:

Продукти:

1 пакет бисквити за торта

1 л. прясно мляко

140 гр. захар

1 пакет нишесте ванилия

100 гр. млечен шоколад


Приготвяне:

Сложете на котлона 900 гр. мляко с цялото количество захар да кипне. В останалото студено мляко разтворете нишестето така, че да няма бучки. След като е кипнало млякото добавете нишестето и бъркайте за да не загори. Сгъстява се много бързо, отместете от котлона. В подходящ съд подредете ред от бисквитите и изсипете 1/3 от сместа. Пак ред бисквити и другата част от крема. Отгоре поставете и последния ред бисквити, а в останалия крем сложете шоколада. От топлината на крема шоколада ще се разтопи и го намажете най - отгоре. Украсете по желание. На мен ми останаха бисквитки и ги натроших отгоре. Оставете поне за един час в хладилника, за да се стегне тортата. 

Да ви е сладко!
Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: