Petitchef

Паниран карфиол


В тази публикация, кулинарното приключение ще е съвсем семпло и далеч от експеримента. Ястието е съвсем обикновено, но много любимо на моя съпруг и по негово желание го приготвям веднага щом на пазара се появи този зеленчук. Всъщност, може да си го приготвяте и когато по пазарите вече го няма, ако си замразите във фризера предварително бланширани розички карфиол.


Паниран карфиол

Продукти:

1/2 голяма глава карфиол,
около 150 ml качествена, не много горчива бира,
2 яйца,
брашно,
черен пипер,
сол,
олио

Измийте карфиола и го накъсайте на розички.
Сложете на котлона вода с 1 ч.л. сол да заври. Пуснете розичките във врящата вода и бланширайте карфиола за около 5 минути (зависи колко е крехък и от големината на розичките). Извадете от водата и оставете да се отцеди добре.
В купа разбийте яйцата леко с вилица, добавете бирата, сол и  щипка черен пипер. Докато с едната ръка бъркате енергично сместа с помоща на телена бъркалка, с другата ръка добавяйте брашно. Не посочвам точното количество на брашното, правя го на око, но целта е да се получи смес с гъстотата на тесто за палачинки. Внимавайте да не стане на бучки.
Сложете на котлона по-дълбок тиган с олио, да се сгорещи. Потопете розичките бланширан карфиол в сместа и изпържете в тигана до златисто, като обръщате от всички страни.

Запишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: