Petitchef

Желирана бисквитена торта

Много вкусна тортичка се получи, бързам да я споделя с вас:).Преди няколко години много се страхувах от желираните сладкиши - мислих си, че няма да се справя с желатина.Момичетата от бг- мама ми помогнаха да се справя с този неоснователен страх - оказа се, че да се работи с желатин съвсем не е толкова трудно. След първият ми успешен опит падна едно желиране - компоти, кисело мляко, сметана - желирах какво ли не:))).А днес направих и тази тортичка - чудесна е, непременно трябва да я опитате!!!
Идеята за тортата открих в бг- мама, ще посоча източника, съвсем козметични са моите промени, ще ви напиша точно как я направих.Необходими продукти:

400 гр. заквасена сметана
1 пакет чаени бисквити с какао - 150 гр.
200 гр. захар
1 ванилена захар
1 малък буркан белени праскови в лек сироп - 560 гр.
2 пакетчета желатин на д-р Йоткер

Показвам ви белените праскови в лек сироп, които използвах :


Ако нямате такива, може да използвате компот от праскови.

Начин на приготвяне:

Захарта сложете в заквасената сметана и леко разбъркайте с лъжица, само няколко оборота, колкото да се смесят и поставете сместа в хладилника за 30-40 мин.Нарежете прасковите на малки парченца, начупете бисквитите на парченца. Сокът от прасковите добавете към сметаната и захарта, разбъркайте.Разтворете желатина на водна баня и го добавете към сметановата смес, разбъркайте, добавете бързо парченцата праскови и бисквитите, отново разбъркайте и изсипете сместа в тортена форма с откопчаващ се борд с диаметър 20 см. Поставете тортата в хладилника за 4 часа, след което минавате с нож по края на тортата и внимателно отстранявате откопчаващият се борд - режете парченце и се наслаждавате на приготвеният от вас десерт!!!

И указания за работа с желатин:

  Цък

Може да импровизирате с рецептата , на мен ми хрумнаха разни варианти, като ги изпробвам - непременно ще ги споделя първо с вас:))).

ИзточникЗапишите этот рецепт:
Создание другого безопасного кода  = Меню дня

Получать меню дня: